drupal counter
  • Mykonos
  • Mykonos
  • Mykonos
  • Mykonos
  • Mykonos
  • Mykonos


Παραλίες της Μυκόνου

Οι φημισμένες καλύτερες παραλίες της Μυκόνου

Μύκονος Κυκλάδες παραλίες Αιγαίο paradise super paradise φτελιά πάνορμοςΤο σημαντικότερο απο τα τουριστικά ατού της Μυκόνου, που κάνει το νησί των Κυκλάδων να ξεχωρίζει ανάμεσα σ'όλα τα νησιά του Αιγαίου, είναι οι παραλίες της, ι περισσότερες πολύ καλά οργανωμένες, για θαλάσσια σπορ, με μπαρ που διοργανώνουν ατέλειωτα πάρτυ στην αμμουδιά. Εδώ βρίσκονται χωρίς αμφιβολία οι περισσότερες και καλύτερες παραλίες που μπορεί να συναντήσει κανείς σ'ένα μικρό νησί. Ιδιαίτερα στο νότιο τμήμα της, οι γραφικοί κολπίσκοι με τις πανέμορφες αμμουδιές διαδέχονται η μία την άλλη.

Στις παραλίες αυτές, μπορεί κανείς να φτάσει με αυτοκίνητο ή μηχανάκι, αφού το ακτινωτό οδικό δίκτυο του νησιού με αφετηρία την Χώρα ης Μυκόνου απλώνεται σχεδόν σε κάθε γωνιά του. Λόγω ακριβώς αυτής της ιδιαιτερότητας του οδικού δικτύου της Μυκόνου, πολλές νότιες παραλίες συνδέονται τακτικά με καΐκια που εκτελούν δρομολόγια όλη την ημέρα όλο το καλοκαίρι, γεγονός που αποτελεί για τον επισκέπτη μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομική ευκαιρία.

Μύκονος το κοσμοπολίτικο νησί

Μύκονος Κυκλάδες κοσμοπολίτικο νησί νυχτερινή διακέδασηΜύκονος το πιο διάσημο Κυκλαδονήσι, στο οποίο θα φθάσετε με πλοίο από τον Πειραιά ή την Ραφήνα ή αεροπλάνο. Η φήμη του νησιού τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί και έχει μετατραπεί σε διεθνές παραθεριστικό κέντρο με άριστη υποδομή και κυκλαδίτικο χρώμα που παρά την αλματώδη τουριστική ανάπτυξη του νησιού, δεν του έχει στερήσει, αυτήν την εξαιρετική φυσιογνωμία του. Αυτό οφείλεται στη μοναδική αρχιτεκτονική του τόπου, στο καλό κλίμα, τους αρχαιολογικούς χώρους, το κοσμοπολίτικο περιβάλλον και τις απίθανες θάλασσες. Η Μύκονος είναι ένα νησί γεμάτο αντιθέσεις.

Σε αυτό το μικρό χώρο μπορούν να συμβιώνουν ετερώνυμα στοιχεία που δίνουν στο νησί μια ξεχωριστή ιδιαιτερότητα. Η Μύκονος ταλαντεύεται ανάμεσα στο παραδοσιακό και στο σύγχρονο στοιχείο, στο απλό και το σύνθετο, το συνηθισμένο και το ασυνήθιστο, μια ξεχωριστή νησιωτική κυκλαδίτικη ομορφιά, με κάτασπρα σπίτια, αμέτρητα στενά δρομάκια, πολυάριθμες μικρές και μεγάλες εκκλησίες, γραφικούς ανεμόμυλους

Η Μύκονος αποτελείται από δύο όψεις: τη χειμωνιάτικη και την καλοκαιρινή. Στην καλοκαιρινή της όψη παρουσιάζεται φανταχτερή και ξέφρενη.

Οι ήχοι του καλοκαιριού είναι διαφορετικοί ακόμη και ένα βουητό είναι κάτι το ξέφρενο κάτι το ξενόφερτο.Το χειμώνα η Μύκονος είναι αυθεντική. Είναι η Μύκονος των παλιών καλών καιρών.

Τα πάντα αλλάζουν, ο ρυθμός χαμηλώνει και τα φώτα σβήνουν.Όποιος ζήσει τη χειμωνιάτικη Μύκονο θα την αγαπήσει και θα την αξιολογήσει πιο σωστά γιατί θα καταλάβει ότι είναι ένας τόπος γεμάτο ήθος.

Καθημερινά πραγματοποιούνται πτήσεις στη κοσμοπολίτικη Μύκονο από και προς διεθνή αλλά και τα αεροδρόμια του εσωτερικού. Αναζητήστε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια Μύκονος και οικονομικές πτήσεις κάντε online κράτηση με απόλυτη ασφάλεια όλο το 24ωρο με το AirFlightsTickets.gr.

Πολιτισμός της Μυκόνου

Μύκονος νησί λαογραφικές παραδόσεις ήθη έθιμα μυκονίατες ΚυκλάδεςΚαθώς η ζωή κυλάει στη σύγχρονη Μύκονο με γοργούς ρυθμούς πολλά από τα έθιμα και τις παραδόσεις έχουν αδρανήσει. Οι ασχολίες και τα ενδιαφέροντα άλλαξαν και η πρόοδος ήρθε αντιμέτωπη με την παράδοση. Παρόλα αυτά όμως αρκετά από τα ήθη και έθιμα κατάφεραν και επιβίωσαν.

Σήμερα το λαογραφικό στοιχείο φαίνεται ελάχιστα στις θρησκευτικές γιορτές και εκδηλώσεις της εκκλησίας με τις οποίες είναι στενά δεμένο. Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς γίνεται ποδαρικό στα σπίτια για να τους φέρει τύχη για όλο τον χρόνο, κόβεται η πρωτοχρονιάτικη πίτα και μοιράζεται στην οικογένεια. Τυχερός θεωρείται εκείνος που θα βρει το φλουρί της πίτας.

Τα Θεοφάνια είναι γιορτή της χριστιανοσύνης. Την παραμονή οι ιερείς πηγαίνουν στα σπίτια για να αγιάσουν και μετά ακολουθεί λειτουργία μέχρι το λιμάνι.

Στη συνέχεια βυθίζεται ο σταυρός και οι νέοι πέφτουν στη θάλασσα για να τον πιάσουν. Ακολουθεί γλέντι. Τα μεγαλύτερα γλέντια όμως γίνονται στις απόκριες. Οι μεταμφιεσμένοι αλωνίζουν τους δρόμους σκορπίζοντας γέλιο με τις αστείες φορεσιές τους. Το γλέντι συνεχίζεται και την Καθαρά Δευτέρα όπου γιορτάζονται τα κούλουμα.

Ιστορία της Μυκόνου

Μύκονος Κυκλάδες νησί τουρισμός ιστορία αρχαία βυζάντιοΗ γεωγραφική θέση του νησιού της Μυκόνου είχε σαν φυσικό επακόλουθο να γίνει τόπος στάθμευσης από πολλούς αλλά ποτέ δεν έγινε τόπος μόνιμης κατοικίας λόγο της φτώχιας που υπήρχε. Η κατάσταση για τους ντόπιους ήταν άθλια στην περίοδο της Φραγκοκρατίας και αργότερα της Τουρκοκρατίας. Στα μέσα του 16ου αιώνια το νησί ήταν έρημο.

Η γεωργία και η κτηνοτροφία ήταν μικρή. Κύρια ασχολία ήταν τα αμπέλια, το κριθάρι, τα σύκα και τα γαλακτομικά όμως το φτωχό έδαφος οι δυνατοί άνεμοι και τα λιγοστά νερά έκαναν τους ντόπιους από νωρίς να ασχοληθούν με τις θαλασσινές ασχολίες. Έτσι αναπτύχθηκε η ναυτιλία το εμπόριο η αλιεία και η ναυπηγική.Παράλληλα με τις θαλασσινές ασχολίες οι ντόπιοι ασχολήθηκαν και με την υφαντουργική (ιδιαίτερα οι γυναίκες). Επίσης η άλεση αλεύρου και η αρτοποιία γνώρισαν μεγάλη ανάπτυξη.

Στα μέσα του 1950 η Μύκονος άρχισε να βγαίνει από την μιζέρια εκμεταλλευόμενη τους φυσικούς πόρους που είχε: ήλιο - θάλασσα - αέρα. Έτσι οι Μυκονιάτες έγιναν πρωτοπόροι στη τουριστική βιομηχανία, κατάφεραν να κάνουν το νησί τους σημαντικό τουριστικό κέντρο με αποτέλεσμα να ανέβει η οικονομία.

Κύρια ασχολία των κατοίκων σήμερα είναι ο τουρισμός, υπάρχουν όμως ακόμη κάποιοι ντόπιοι που ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Περιήγηση στη Μύκονο

Μύκονος αρχαιολογικό μουσείο λαογραφικό μουσείο πινακοθήκη νησιού ΚυκλάδεςΤο άγγιγμα του άσπρου των σπιτιών της Μυκόνου με το γαλάζιο της θάλασσας γίνεται κυρίαρχο στοιχείο και επιβάλλει στο χώρο ένα χρωματικό μοτίβο που του δίνει συνοχή και αρμονία. Αξίζει κανείς να περπατήσει το νησί βήμα - βήμα και να ανακαλύψει τη μαγεία του νησιού. Στην Χώρα θα θαυμάσετε τους εντυπωσιακούς ανεμόμυλους, που είναι εξάλλου το σήμα κατατεθέν της. Καλύτερο πόστο για να φωτογραφήσετε την μικρή Βενετία.

Ας ξεκινήσουμε την περιήγηση μας από την παλαιότερη συνοικία, το κάστρο, τους γραφικούς ανεμόμυλους της συνοικίας του Κάστρου, και τα Τρία Πηγάδια, που αποτελούσαν ως το 1956 τη μοναδική πηγή ύδρευσης της πόλης. Στο κάστρο της υπάρχει ένα σύμπλεγμα εκκλησιών που ονομάζεται Παραπορτιανή. Εδώ βρίσκονται πολλές παλιές εκκλησίες όπως Αγία Ελένη, Αγία Μονή, Παναγία Πυργιανή, Άγιος Δημήτριος και η Παναγία η Παραπορτιανή.

Το λαογραφικό μουσείο της Μυκόνου στεγάζεται σε παλιό καπεταναιϊκο σπίτι χτισμένο στο τείχος του κάστρου.

Μέσα μπορεί κανείς να δει μεγάλη συλλογή από υφαντά, πλεκτά, κεντήματα οικιακών σκευών, κεραμικά, έπιπλα, ναυτιλιακά όργανα και εργαλεία. Επίσης υπάρχουν ζωγραφικοί πίνακες και πολύτιμα έγγραφα καθώς και κανόνια της επανάστασης του 1821.

Search Hotels

Check-in date

calendar

Check-out date

calendar


Featured Hotels Mykonos

book mykonos hotels booking now

mykonos hotels feeds ubscribe to this page
mykonos hotels fan page Find us on Facebook
mykonos hotels twitter page Follow Us